REVISTA MUSICAL CATALANA Núm 382 (Maig-Agost2024)

 Ja tenim el nou número de la REVISTA MUSICAL CATALANA

 

DESTAQUEM:

EN PORTADA: OLA GJEILO:" Norueg establert als Estats Units, és un dels compositors més interpretats del món coral, autor d'una música diversa que recull influències dels llocs on ha viscut i dels artistes que admira."

ACTUALITAT: "Catalunya porta l'òpera a Estònia. El Festival d'Òpera de Saaremaa (Estònia), que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol, ha convidat la Fundació Òpera a Catalunya, que hi presentarà cinc espectacles en cinc dies consecutius"

ENTREVISTA: "Salvador Brotons: El músic imparable. Salvador Brotons viu la música en doble vessant der compositor i de director. Aquest maig presenta al Palau el seu Stabat Mater amb l'Orquestra Simfónica de Sant Cugat, de la qual ha estat nomenat director titular."

ACTUALITAT: "L'Auditori i la posteritat digital. L'Auditori consolida enguany el projecte discogràfic amb noves incorporacions al catàleg. En repassem les últimes novetats i reflexionem sobre el paper de la música sinfònica en aquesta indústria."

DOSSIER: Tres noves regulacions per al sector artístic. Una llei que entengui els artistes. L'estatut de l'artista és una reclamació històrica d'artistes i treballadors de la cultura que aspiren a ajustar la legislació vigent a la seva realitat. No es tracta de donar privilegis, sinó de reconèixer les especificitats de la professió.

LA CORNUCÒPIA: "Seré a ta cambra, amiga. La poesia amorosa de Joan Salvat-Papasseit, del qual enguany commemorem el centenari de la mort, va inspirar l'obra mestra d'Eduard Toldrà en el gènere de la cançó, el cicle La Rosa als Llavis"