REVISTA MUSICAL CATALANA Núm. 380 (setembre-desembre 2023)

 Ja tenim a la vostra disposició la Revista Musical Catalana número 380 (setembre-desembre 2023)

EN DESTAQUEM:

A 4 BANDES: ESCRIURE SOBRE MÚSICA, EN CATALÀ

D'un temps ençà cada vegada hi ha més llibres en català que tracten de música. Nous treballs biogràfics, la reedició de diversos títols descatalogats i la traducció al català d'algunes obres de referència enriqueixen de mica en mica el nostre mercat editorial.

EN PORTADA: ELISENDA FÀBREGAS "Necessito crear per sobreviure"

Després de tres dècades als Estats Units i una altra a Corea, la compositora terrassenca està establerta novament a Catalunya des de l'any passat. El Palau de la Música la convida aquesta temporada a mostrar profusament la seva obra

REPORTATGE: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I MÚSICA, AVENÇOS, REPTES I INCÒGNITES

Els darrers mesos la intel·ligència artificial ha acaparat notícies, portades de diaris i atenció mediàtica, però com, aquesta tecnologia, afecta la música clàssica?

ENTREVISTA: MAGDA POLO, UN INFORME PIONER SOBRE LA MÚSICA CLÀSSICA A CATALUNYA

"Darrere de les programacions hi ha d'haver un enriquiment del patrimoni o una política educativa"

Magda Polo, professora titular de la Universitat de Barcelona, valora els resultats del primer informe sobre la situació de la música clàssica a Catalunya. També presenta la recentment creada Associació de Professors i Professores de Música de la Universitat Pública Espanyola, que presideix.

ENTREVISTA: ELS ESPLENDOROSOS 90 ANYS D'ARTUR BLASCO

"He treballat sempre amb un objectiu: tornar al poble allò que és seu i que desconeixia"

El 5 de novembre Artur Blasco farà 90 anys, bona part dels quals dedicats a recuperar i divulgar la música tradicional catalana, concretament la de les comarques pirinenques, repassem els trets definitoris d'aquesta tasca, que sempre ha emprès com un aficionat.

ACTUALITAT: L'AUDITORI. "PODER O REVOLTA" QUAN ES TENEN 25 ANYS

L'equipament públic de Barcelona celebra el seu primer quart de segle amb una programació de gran ambició simfònica i una mirada global a la nova creació i el patrimoni musical del país, amb quinze estrenes mundials

ACTUALITAT: EL LICEU PRESENTA UNA TEMPORADA AMB GRANS ESTRENES I GRANS VEUS

El Gran Teatre del Liceu proposa una temporada eclèctica amb dues grans estrenes, de John Adams i Héctor Parra, i l'homenatge a dues dones imprescindibles de la música catalana, Victòria dels Àngels i Alícia de la Rocha.