NOVETATS (a partir de 6 anys)

Maig 2023


Espurnes
A partir de 3 anys

ESPURNES és un conte que es complementa amb diversos vídeos que proposen activitats musicals vàries. A les pàgines que corresponen als mesos de l'any, hi trobareu uns codis QR que enllacen amb aquests vídeos, que es van realitzar en temps de pandèmia. A part de passar-ho molt bé, mares, pares i professionals, amb ESPURNES tindreu una eina amb la qual treballar d'una manera molt lúdica un munt de cançons i activitats musicals. ESPURNES és un conte que està adreçat a infants de 0 a 3 anys aproximadament, infants amb NEE i a qui vulgui gaudir d'una bona estona fent una activitat musical en família. ESPURNES ha estat realitzat per la Roser Rios, que és musicoterapeuta d'infants amb necessitats educatives especials.

Autor: Roser Rios
Il·lustrador: Mariona Rios


Contes desconcertants
A partir de 6 anys

La història de la música és plena d'anècdotes cèlebres i de curiositats divertides que han perdurat al llarg del temps, que ens acosten als grans mestres de la música i els donen una dimensió més humana. Contes desconcertants ens narra cinc històries musicals reals, verídiques. Però la veritat és que, en cada història, hi hem amagat una mentida podrida. Descobreix-les!

És clarinetista i, com a músic, compagina la seva activitat professional amb la docència i participa en diversos espectacles familiars i escolars fent tallers pedagògics per a escoles i instituts. Com a escriptor, ha publicat a la revista Cavall Fort i a Combel.

Autor: Oriol Garcia
Il·lustrador: Mercè Galí


Sona el violí
A partir de 6 anys


Toca, mira, escolta i descobreix tots els misteris que amaga el violí, un instrument extraordinari. Quan es va inventar aquest instrument tan magnífic? Amb el violí es pot interpretar tota mena de músiques? Qui construeix els violins? I com són per dins? Què hi ha dins d'un violí? Obre els ulls i destapa't les orelles perquè ja... sona el violí!

Autor: Oriol Garcia
Il·lustrador: Albert Vila i Miguel Ángel Bustos


El concert més petit del món
A partir de 6 anys



El poble de Cantabile rep la visita d’una orquestra ambulant, disposada a oferir un concert a tots els seus habitants. Només a ells? Qui habita sota aquell vell teatre, al resguard del fred, que mai ha sentit el so dels instruments?
Sota l’escenari hi ha un grup de ratolins que viu tranquil·lament i que no estan acostumats a visites. Tan pels rosegadors com pels habitants de Cantabile serà tota una experiència la visita d’aquells músics!
Aquest conte ens presenta, amb unes il·lustracions molt còmiques i amb una mirada didàctica, els diferents instruments que podem trobar en una orquestra.

GAL GOMILA: Es diplomat en Magisteri per la URL Blanquerna BCN (2010) i màster en Humanitats. També és pianista, compositor i escriptor i mestre. La seva última novel·la ha estat guardonada amb el Premi Corcel Negro 2020, editada amb el segell Entrelíneas Editores.

GUSTAVO DESIMONE: Va començar dibuixant historietes i després es va iniciar en el món de l’animació, il·lustrant fons per pel·lícules i sèries animades i fent-ne la direcció d’art. També s’ha dedicat a la publicitat, al món dels videojocs i a la docència.

Autor: Gal Gomila
Il·lustrador: Gustavo Desimone


La meva banda de rock
A partir de 6 anys



L'àvia Àngels, fa molts anys, tenia una banda de rock. La seva neta, la Carla, vol esbrinar quin instrument tocava, però... ho haurà d'endevinar amb l'ajuda dels seus amics!
Gaudeix d'aquesta història i descobreix, al mateix temps, com sonen els instruments prement el botó que hi ha a cada pàgina del llibre.

Autor: Eliseo García
Il·lustrador: Kasandra