Recomanats a partir de 6 anys

Març 2022

Seguim amb els llibres recomanats sobre el centre d'interès d'aquest curs L'AVENTURA DE COMPONDRE

 LLUÍS LLACH De gran vull ser.... CANTAUTOR! 

A partir de 6 anys


Durant quaranta anys, Lluís Llach va ser cantautor, una persona que elabora la lletra i la música de les seves cançons. Vet aquí els elements i les persones que van fer que Lluís esdevingués cantant: un poble amb un munt de músics, un piano negre, una mare i uns mestres apassionats per la música, les converses amb l’avi Siset…

Pep Molist (Text) Manlleu, 1965. És bibliotecari i treballa en l’àrea infantil d’una biblioteca entre llibres i infants. Li agrada llegir, recomanar llibres i escriure. Com a escriptor, ha publicat al voltant de cinquanta llibres i, de ben segur, que la vaca Plis Plau és el seu personatge més conegut.
 
 Mercè Galí (Il·lustradora) Sant Llorenç Savall, 1973. Graduada en l’especialitat d’il·lustració a l’EAAOA Llotja de Barcelona. Ha il·lustrat diversos contes, com La llegenda de Torena (2011), Guirigall al mercat (2012) i Lluís Llach. De gran vull ser... cantautor (2012). És l’autora del material «Descobrim el Museu de la Música».

Autor: Pep Molist
Il·lustradora: Mercè Galí
Editorial: Efadós, 2012


Em dic... JOHN LENNON

A partir de 8 anys 


Vaig ser el fundador de The Beatles, el grup de rock més famós de tots els temps. Vam revolucionar el panorama musical, vam connectar amb els joves de tot el món, vam vendre milions de discos, vam omplir estadis... Mai cap grup musical havia tingut tants seguidors i havia despertat tantes passions. Les nostres fans cridaven, ploraven i, fins i tot, es desmaiaven durant les nostres actuacions.

Autora: Carmen Gil
Il·lustradora Luisa Vera
Editorial: Parramón, 2007


QUEEN

La banda que va imaginar la música com un espectacle inoblidable 

A partir de 8 anys. En castellà


A finales de los años 60, en el ambiente artístico y universitario de Londres, cuatro jóvenes fascinados por la era del rock se hacen amigos. Ellos son Freddie Mercury, Brian May , Roger Taylor y John Deacon y, aunque provienen de orígenes muy diversos, de Cornualles a Zanzíbar, comparten un sueño: componer temas inmortales y ofrecer conciertos épicos. Sus temas han pasado a la historia del rock y han entrado en el imaginario de varias generaciones: no hay nadie que no tararee «Bohemian Rhapsody», que no cante a voz en grito «We Are The Champions» ni siga el ritmo con «We Will Rock You» cuando suenan en la radio.

Autora: Soledad Romero
Il·lustradora: Laura Castelló
Editorial: Penguin Random House, 2019

METALLICA  

La electritzant aventura de la banda que va desafiar els límits del Metal

A partir de 8 anys. En castellà

La fascinante historia de Metallica empieza en Los Ángeles, cuando Lars Ulrich , una promesa del tenis mundial, abandona su carrera para montar una banda Metal y convertirse en el mejor baterista del mundo. Cuando puso un anuncio en una revista para encontrar compañeros de banda interesados en los sonidos de Motorhëad e Iron Maiden, apareció James Hetfield , guitarrista y cantante con alguna experiencia en otros grupos. Al poco se les unieron Dave Mustain y Cliff Burton para completar la formación y conquistar el feroz mundo del Metal. Metallica es un cuento que derrocha los valores que el Rock ha dejado a toda una generación: libertad, coraje, independencia y lealtad a uno mismo.

Autora: Soledad Romero
Il·lustrador: David Navas
Editorial: Penguin Random House, 2017