PRESENTACIÓ LLIBRE

 


El proper dijous 2 de desembre a les 18,45h al vestíbul de l'Auditori Eduard Toldrà i en línia amb el següent enllaç, es farà la presentació de la partitura didàctica 

Bach essencial, per a flautes de bec i travesseres

El flautista i professor de flauta Romà Escalas ens acosta la figura de Bach i a la relació que el gran compositor alemany va tenir amb les flautes, tant la de bec com la travessera.

En aquest llibre Bach essencial per a flautes de bec i travesseres, s’ha recollit una sèrie d’obres instrumentals de Johann Sebastian Bach, escrites en l’època que va estar a Cöthen amb el príncep Leopold, a partir del 1721, i que seguint la seva línia docent implícita en aquestes, s’ha adaptat per a flauta de bec, un instrument que el compositor apreciava molt.
S’ha partit d’originals conservats a la Preussischen Staatsbibliothek (Biblioteca estatal de Prússia) i a la Deutschen Staatsbibliothek (Biblioteca estatal alemanya) a Berlin.
Amb aquesta edició es pretén posar a l’abast de l’estudiant avançat i de l’intèrpret ja format, una versió, que partint del fraseig original, s’adapti a les característiques tècniques i acústiques dels instruments de vent amb suggeriments d’articulació basats en la tècnica pròpia dels instruments de l’època.
L’edició conté una Guia didàctica amb orientacions i recomanacions per a cada una de les peces.

 

Autor: Johan Sebastian Bach

Recopilació i edició: Romà Escalas Llimona

Editorial: DINSIC Publicacions Musicals