RECOMANATS (a partir de 6 anys) Octubre 2021


RECOMANATS (a partir de 6 anys)
Octubre 2021

L’AVENTURA DE COMPONDRE és el centre d’interès al voltant del qual girarà la nostra activitat pedagògica d’aquest curs. 

Enguany hem volgut parar   atenció al fet de compondre.

Compondre vol dir crear música a partir de molts elements diferents i per a una infinitat de propòsits.

La música ens proporciona infinitat d’emocions i sensacions que marquen els diferents moments de les nostres vides. I sovint no som prou conscients que darrere d’allò que sona, d’allò que sentim, d’allò que ens emociona, hi ha hagut una persona que ha creat aquella música. Conèixer una mica qui era i quines han estat les seves fonts d’inspiració fa que posem en valor una feina que ens aporta moltíssim a les persones.

 

Us recomanem doncs, aquests llibres relacionats amb el Centre d’Interès, que ens parlaran de varis compositors importants en la història de la música.

Si els voleu demanar en préstec adreceu-vos a la biblioteca a través del seu correu biblioteca@ecmmvilanova.cat posant el nom de l’alumne i del seu tutor (professor d’instrument) que serà qui us farà arribar el llibre.


16 Músics molt molt importants

Llibre a partir de 8 anys

 

En aquest llibre podeu conèixer alguns dels músics més importants del món: Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Haendel, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, Johann Strauss (fill), Piotr Ilich Chaikovsky, Giacomo Puccini, Isaac Albéniz, Enric Granados, Manuel de Falla, Igor Stravinsky i Joaquín Rodrigo.

En el llibre hi trobareu, qui va ser, d’on era, alguna curiositat del músic, el seu instrument preferit, algunes de les seves composicions i per si vols saber-ne més inclou una pàgina web de cada músic per ampliar la informació.

A més en cada doble pàgina hi han 6 objectes amagats perquè facis de detectiu i els has de descobrir. T’atreveixes a llegir-lo i descobrir els objectes amagats?

 

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Il·lustracions: Violeta Monreal

Editorial: Bruixola, 2011


Petita història de Pau Casals

Llibre a partir de 10 anys

 

Amb aquest llibre podreu repassar la vida de Pau Casals, un músic nascut al Vendrell que es va enamorar de petit del violoncel. Es un recorregut per la seva vida començant pels seus estudis musicals i els seus èxits en concerts que li van arribar des de molt jove recorrent diferents països de tot el món i convertint-se en el millor violoncel·lista internacional i un home excepcional.

L’any 1971 ara fa 50 anys, compon l’Himne de les Nacions Unides i li van concedir la medalla de la Pau, per aquest català que ha sigut defensor dels drets i llibertats dels pobles i mereixedor del respecte i l’admiració de moltes generacions.

El llibre és il·lustrat per la Pilarín Bayés, reconeguda dibuixant i col·laboradora de la revista Cavall Fort, ha il·lustrat molts llibres amb dibuixos de to infantil e ingenu.

 

Autor: Albert Gumí

Il·lustracions: Pilarín Bayés

Editorial:  Mediterrània, 2002

 

http://www.paucasals.org/

 

E. Granados i el record perdut

Llibre + CD a partir de 7 anys

 

Un dia l’Enric Granados es va despertar amb el record d’una olor, per ell molt especial i no va parar fins que la va trobar.

A través de la olor el conte ens mostra una part del jove Granados, els seus viatges entre Barcelona i París,  que ell va fer i que el va portar a ser famós. Un Granados inquiet, entusiasta i vital que marxa a París pe tal d’aprendre més coses i ampliar els seus horitzons i allà coneixerà a grans músics i pintors.

Voleu saber de quina olor es tracta?

 

Autor: Anna Obiols

Il·lustracions: Subi

Editorial; Bellatera Música, 2007

 

https://www.sapiens.cat/temes/personatges/enric-granados-en-cancons_16926_102.html