Noves entrades


Las aves. Introducción a la música de concierto
Autor i selecció musical: Ana Gerhard
Il·lustracions: Ceciclia Varela 
Editorial: Oceano, 2011
Amb CD

Els sers humans sempre han admirat i envejat el vol i el cant de les aus. Serà per això que des de temps molt remots, músics de les més diverses cultures han tractat d’imitar-los o evocar-les amb la seva pròpia veu o amb altres instruments musicals.
Aquest llibre presenta 20 obres musicals des del segle XVI al segle XX, conté texts explicatius y un CD de les composicions executades per grans intèrprets.


Cançons de tardor. De tots colors
Autor: Noè Rivas
Il·lustracions: Mercè Arànega
Col·lecció: Cantem
Editorial: Balua, 2011
Amb CD

Cançons de tardor  ens convida a viure la tardor sense presses però amb intensitat, tot farcint la vida de música i  cançons. A gaudir de la bellesa del cromatisme del bosc, de l’espectacle de colors, i a gaudir de la natura, que ens regala el seu millor fruit: el raïm, les olives, les castanyes, els bolets, ... Noé Rivas ens regala música i les cançons de la tardor, i amb les il·lustracions de Mercè Arànega veurem esquirols, cargols, la castanyera, com cauen les fulles i també el pomer com dansa.


Cançons tradicionals infantils 2. Molt populars
Autor: Toni Giménez
Il·lustracions: Marta Balaguer
Col·lecció: Cantem
Editorial: Baula, 2012
Amb CD

A Cançons tradiconals infantils 2 hi trobareu més cançons tradicionals catalanes molt populars per cantar i jugar amb la mainada. Com en un conte, els infants podran llegir la lletra de les cançons mentre gaudeixen amb les il·lustracions creades per Marta Balaguer. I podran escoltar com de bé sonen interpretades per Toni Giménez.


Cançons de primavera. Esclats de música
Autor: Noè Rivas
Il·lustracions: Mercè Arànega
Col·lecció: Cantem
Editorial Baula, 2011
Amb CD

Cançons de primavera ens convida a viure la primavera amb intensitat, tot farcint la vida de música i cançons. A gaudir del xerroteig del ocells atrafegats fent el niu, del reverdiment i la florida de la vegetació, de l’arribada de les orenetes, dels fruits que ens regala la natura: ametlles, maduixes, prunes, albercocs, .... 
Noè Rivas ens regala la música i les cançons de primavera, i amb il·lustracions de Mercè Arànega veurem el vent enduent-se el fred; el tortell i la mona; san Jordi i el drac; l’oreneta; el gegants ballant, i també la fira de Sant Ponts.


Cançons d’estiu. Per saltar i ballar
Autor: Noè Rivas
Il·lustració: Montse Ginesta
Col·lecció: Cantem
Editorial: Baula, 2012
Amb CD

Cançons d’estiu ens convida a viure l’estiu amb intensitat, tot farcint la vida de música i cançons. A gaudir dels dies més llargs i de les nits més curtes i màgiques, del sol, de l’aigua, dels focs, del mar i la muntanya, del descans, i dels fruits que ens regala la natura: préssecs, peres, síndries, melons, prunes, móres, ...
Noè Rivas ens regala la música i les cançons d’estiu i amb les il·lustracions de Montse Ginesta veurem les fogueres, el ball del drac, les curses de sacs, la trencada de les olles i ballarem el ball de la maniera pel davant i pel darrera.


Fum, fum, fum. Cançons de Nadal
Autor: Toni Giménez
Il·lustració: Montse Ginesta
Col·lecció: Cantem
Editorial: Baula, 2011
Amb CD

A Fum, fum. fum hi trobareu cançons de Nadal catalanes molt populars i també cançons nadalenques vingudes d’arreu. Per escoltar en calma o per engrescar la vetllada. 
Les il·lustracions de Montse Ginesta ens apropen també l’esperit nadalenc, i la veu i la música de Toni Giménez ens transmeten moments de pau i de festa.


16 Músics molt, molt importants
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Il·lustracions: Violeta Monreal
Editorial: Brúiixola, 2011

Un llibre divertit en el qual hi ha dades molt curioses sobre alguns dels músics més importants de la història.







Les quatres estacions. Vivaldi
Autor: José Antonio Abad Varela
Il·lustracions: Emilio Urberuaga
Editorial: Hipòtesi, 2012
Amb CD

Conte que fa un recorregut de les quatre estacions de Vivaldi i de les quatre estacions de l’any a través d’un esquirol que viu a la natura al llarg de tot l’any.



Títol: Eduard Toldrà, músic
Autor: Manuel Capdevila
Editorial: Edicions 62, 1996

Eduard Toldrà, músic – Premi Aedos 1964 – és una biografia àmpliament documentada sobre aquest gran compositor, violinista i director d’orquestra, figura caudal de la música catalana contemporània. Com diu Rossend Llates en el pròleg: “Eduard Toldrà pertanyia a una categoria de persones que solen aparèixer, per un misteri, quan un poble pren consciència d’ell mateix, de qui és i d’allò que vol, i que quan desapareixen sense deixar successió, tot novament queda a les fosques”.



Títol: Eduard Toldrà, impressions líriques
Autor: Marta Porter
Edita: Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català, 2012-11-05

Aquest llibre es una biografia sobre Eduard Toldrà i aporta dades d’un dietari que ell va escriure “Impressions incoherents de la meva vida frívola a Barcelona”.
Va acompanyat de 3 Cd’s de música del mateix compositor.