REVISTA MUSICAL CATALANA Núm 383 (Setembre-Desembre 2024)

 Ja tenim el nou número de la REVISTA MUSICAL CATALANA

EN DESTAQUEM:

EN PORTADA:
RAQUEL GARCIA-TOMÁS: Inspiració i ofici
Compositora imprescindible del panorama musical del país, és artista convidada del Palau de la Música aquesta temporada, durant la qual estrenarà noves obres i se'n mostrarà un ampli ventall del catàleg.

ENTREVISTA:
TOTI SOLER: "M'agrada fer les coses sense presses, i fer-les bé"
"Jordi "Toti" Soler va néixer a Vilassar de Dalt el 1949. enguany fa setanta-cinc anys, seixanta dels quals dedicats a tocar la guitarra. Amb aquest instrument ha practicat tota mena d'estils musicals i ha voltat arreu del món, encara que, com s'acostuma a dir, ningú és profeta a casa seva."

EFEMÈRIDE:
JOAN LAMOTE DE GRIGNON: l'origen del simfonisme a Catalunya
"En el 75è aniversari de la seva mort recordem una figura caracteritzada per la seriositat en el treball, la recerca de la qualitat i la difusió de la música culta per tots els racons de Catalunya."

DOSSIER:
DOS ANIVERSARIS: 120 anys de la fundació de la revista i 40 anys de la represa de la publicació.
Tant la música com les revistes es fan avui de manera molt diferent de fa 120 i 40 anys. Amb motiu del doble aniversari de la "Revista Musical Catalana", plantegem aquest dossier amb una triple mirada: la primera, retrospectiva, que ens acosta a l'escena de la música catalana a començaments dels segle XX i ens recorda els valors fundacionals de la publicació. La segona, sobre el moment actual, per comprovar com seguim plantejant-nos, avui com llavors, certes qüestions. I finalment, per ajudar-nos a endevinar el futur; demanem a una revista centenària com la nostra, la britànica "Gramophone", les seves reflexions.